Bring It On...was dit keer met een thema: Nl- talig pop of kleinkunst en songs van Gershwin. En niet met instrumentals maar live begeleid op de piano! Laag drempelig zodat ieder zich op zijn gemak voelt om te zingen in het Wapen van Huizen.

Erg leuk "klassiek " optreden gedaan in Het Nebo Huis in Den Haag.

Het repertoire bestond uit werken van Mozart, Fauré, Purcell, Rossini en cross-over.

De voorbereidingen, de repetities, en de dankbaarheid van het publiek heeft ons veel voldoening gegeven.

Op naar een volgende keer.

Wat een super promo dag voor het NZC.
Hilversum actief op de Markt.
Verschillende zangers hebben gezongen op het podium van Red Yellow & Blue studio. Op deze manier leren de zangers om zich voor te bereiden op een live optreden! Volgend jaar weer!

Altijd weer spannend en super leuk!

Bring it On in het Wapen van Huizen.

De zangers en het publiek hebben genoten :-)

 Op naar de volgende Bring It On op 17 december.

We gaan dan geheel in de kerstsfeer......

Workshop Performance & Presentatie Mei 2017

Samen met Hans Lemmen hebben we hard gewerkt.

Iedere zanger moet zich voorbereiden alsof het een echt optreden is. We werken aan repertoire, oeverdracht, interpretatie, dress to impress, aankondiging en afkondiging. Kortom: je voelt je heel wat zekerder als je de workshop doorlopen hebt.

Zeer geslaagde workshop Performance & Presentatie.

Er is erg hard gewerkt aan repertoire, beweging, aan en afkondiging. Dress to Impress en hoe bereid ik me voor op een goede performance. De workshop bestond uit 3 middagen en iedere deelnemer kreeg een persoonlijke opdracht mee. Uiteindelijk hebben we toe gewerkt aan een Performance. de zangers voelen zich nu zelfverzekerder en positief over hun talenten. 

 

Welkom op NZC blog

Welkom op mijn eerste blog voor het Nederlands Zang College!

Mijn naam is Muriel van Dinteren. In 2010 had ik het idee een zangschool/studio op te zetten waar alle vormen van zingen aan bod kunnen komen. We zijn nu 6 jaar verder en al weer toe aan een nieuwe site en een nieuwe studio in Hilversum! 

Ik heb een enorme passie voor muziek, zingen en performen in welke vorm dan ook. Als ik terug kijk naar mijn jeugd die ik deels in circus Sarrasani heb doorgebracht  dan is dat daar ontstaan. Kijken en luisteren naar artiesten die elke dag live moeten optreden met de nodige risico's en altijd blijven repeteren en studeren is voor mij de basis geweest hoe ik de rest van mijn leven in dit vak sta! Nu coach ik zelf zangers en ben ik altijd op zoek naar de artiest in hun. Uiteraard gaat dat samen met het aanleren van een goede zangtechniek.

Weten wat je stem kan is wel het allerbelangrijkste! Je kunt super getalenteerd zijn en heel erg muzikaal zijn maar als je niet van A naar B kunt zingen dan kun je beter ophouden.

Zingen wordt heel erg onderschat. Of je nu volkszanger bent of operazanger. Beiden is een vak! Mijn streven is om wekelijks een blog te schrijven over iets wat er in mijn lesweek gebeurt. Graag lees ik jullie commentaren of suggesties.

Lieve groet,

Muriel

 

 

 

0 Berichten

workshop presentatie en performance

Out of your confortzone

De eerste workshop Presentatie en Performance is een feit!

Leren zingen is al een hele opgave maar dan moet je je songs gaan performen en dan sta je daar ineens helemaal alleen achter die microfoon. Er zijn ook zoveel dingen om aan te denken. Op zo'n moment kan dat heel confronterend zijn. Daarom is het noodzakelijk dat je je heel goed voorbereid. Samen met Hans Lemmen hebben we een workshop gemaakt waar je in 3 middagen werkt aan repertoire en hoe je je je moet voorbereiden. Tips & Tricks. Voor aanvang heeft ieder een vragenlijst ingevuld en daar komen veel aandacht punten al voorbij. Wat mij opviel was dat zangers in het begin niet echt durven te zeggen dat ze zanger/es zijn. Ze verschuilen zich achter smoesjes. Voor elke performer geldt dat je je sterke kant moet ontwikkelen en dan komt natuurlijk de vraag: wat vind je mooi, goed aan je zelf als zanger/es. Naast je repertoire, kledingkeuze en je stemgebruik is

bewegen op het podium voor veel zangers een drempel van schaamte. Dus is het belangrijk om uit te vinden wat er aantrekkelijk is aan jezelf...Je ogen (Adele)  of je benen (Tina Turner) of je billen (JLO)

Kortom, performen is een hele kunst op zich en schaamte en onzekerheden moeten worden overwonnen. Heb je een vraag over hoe je beter op het podium kunt performen? Ik hoor het graag! 

 

 

 

 

 0 Berichten